Publicat pe Lasă un comentariu

CUM RECUPERAM PORUMBEII DUPA CONCURS

ENERGIE PENTRU PORUMBEII DE CURSE

Trebuie să fim conștienți de faptul că concursurile de porumbei sunt cu adevărat diferite de cursele ecvestre sau umane. Bicicliștii pot lua geluri sau alte produse alimentare pe parcurs. De asemenea, poti face pauza bea apă și puteți continua cu bicicleta cu viteză mare. Porumbeii nu pot face asta. În plus, metabolismul oamenilor și/sau al cailor respiratorii diferă mult de cel al porumbeilor.

Dacă mă uit la dietele bicicliștilor, vedem că aproximativ trei sferturi din dietă sunt alimente bogate în carbohidrați și aproximativ un sfert sunt proteine. Alimentele bogate în grăsimi sunt rar consumate. Proteinele ar trebui să ofere mușchilor nutrienți pentru a produce putere, iar carbohidrații sunt de departe cea mai importantă sursă de energie pentru oameni. Este complet diferit cu păsările migratoare și, de asemenea, cu porumbeii. Echipele de ciclism care concurează în curse majore, cum ar fi Turul Franței, au început deja să optimizeze dieta fiecărui ciclist în timpul perioadelor de antrenament de iarnă. Și asta începe undeva în decembrie sau ianuarie. Dieta este adaptată individual fiecărei persoane. Rezultatele ciclistilor sunt notate în timpul, înainte și după efort. In sportul columbofil ai putea spune: Începem cu sesiunile de antrenament și vedem cum reacționează porumbeii individual.

 

Recuperare porumbei musculară

Hranirea porumbeilor joacă un rol foarte important. O băutură de recuperare pe bază de proteine ​​și carbohidrați absorbibili foarte rapid se bea cât mai curând posibil după efort și asigură că mușchii sunt aprovizionați rapid cu materiale de construcție pentru a începe procesul de recuperare. Se adauga si minerale si oligoelemente pentru ca au transpirat foarte mult. După ceva timp, porumbeii primesc o mică masă, pentru a continua hrănirea organismului. Nutrienții trebuie să fie întotdeauna disponibili pentru ca mușchii să se recupereze în mod optim.

 

ELECTROLITI

Porumbeii trebuie să ia electroliți și proteine ​​foarte ușor digerabile după zboruri grele și calde. Deci nu așteptați hrănirea de seară. Nu, imediat după întoarcerea acasă în apă potabilă. Există și un raport științific despre consumul de electroliți după un zbor. Aceasta vine de la universitatea de stat din Gendt. Conform studiilor efectuate acolo, echilibrul mineral al unui porumbel căruia i s-au administrat electroliți imediat după zbor și-ar fi revenit după câteva zile, la fel ca la un porumbel căruia nu i s-au administrat deloc electroliți. Prin urmare, nu are sens să le administrăm după zbor, conform acestui raport.

 

Totuși… spune crescatorul…

Dr. Curt Vogel, fost angajat al German Landwitschaft Verlag din Berlin, precum și alți cunoscuți medici veterinari porumbei sunt în mod clar în favoarea administrării electroliților. Este posibil ca după un zbor cu vreme caldă, porumbelul să bea imediat multă apă când vine acasă. Nivelul de potasiu și magneziu din sânge poate scădea cu un factor de 100 în doar câteva minute, ceea ce poate duce la stop cardiac acut. Electroliții oferă o soluție imediată aici. În plus, există marele avantaj al recuperării rapide datorită absorbției super-rapide a proteinelor.

 

MINERALE SI CALCIU PENTRU PORUMBEI

Minerale porumbei precum calciul și fosforul sunt folosite de organism pentru a face, de exemplu, pene sau oase. Acest lucru se întâmplă prin procesul digestiv normal. În cele din urmă, substanțele sunt extrase din alimente sau din amestecul de minerale și transformate în organism.

Electroliții buni conțin multe particule fine care pot fi absorbite direct în sânge. Componentele materiale fine, de înaltă calitate, sodiu, potasiu, magneziu, seleniu, iod etc. sunt combinate cu alte substanțe. În acest scop, se utilizează un carbonat, un gluconat, citrat, un fosfat de glicerol, chelat și cloruri. În acest din urmă caz, deci, este legat de o sare.

 

Zahăr.

În plus, electroliții conțin de obicei și zahăr. Acesta este primul lucru de care are nevoie un porumbel după o performanță grea. Când zahărul dispare, creierul nu mai poate funcționa.

Cu toții am văzut imagini cu alergători de maraton care se plimbă pe linia de sosire. Ei nu mai știu unde sunt. Zaharurile care se digeră rapid includ dextroza și glucoza. Uneori se adaugă vitamina B 12 pentru a activa metabolismul. Daca zborul a fost foarte greu, se recomanda administrarea de electroliti + proteine ​​usor digerabile. Deci direct în apă înainte ca porumbeii să vină acasă. Poate te-ai întrebat de ce mulți sportivi cu greu pot fi intervievați fără o sticlă de apă si un baton cu fibre într-un interviu la televizor după o performanță sportivă. Așa este, cercetările în domeniul ciclismului au arătat că nivelul sângelui și leziunile musculare sunt cel mai rapid restabilite în 20-30 de minute dupa concurs. Produsele bune pentru porumbei sunt, de exemplu, Backs Glut-Amin și Tollyamin Forte.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *