Publicat pe Lasă un comentariu

Pregatirea porumbeilor in perioada rece

Pregatirea porumbeilor in perioada rece

 

De obicei, dupa naparlire, porumbeii și-au schimbat penajul cu unul nou-nouț și arată fantastic. În fiecare an primesc întrebarea: când putem trece la amestecul de iarnă? Sau trebuie să cumpăr o alt sac de mancare de concurs? Mâncarea de iarnă sau de odihnă ar trebui să aibă un conținut scăzut de proteine. Treci la un astfel de amestec prea devreme și porumbeii încă nu au năpârlit? Apoi năpârlirea va continua cu o întârziere și întrebarea este dacă vor termina cand trebuie. La urma urmei: când zilele încep să se lungească din nou porumbelul oprește procesul de năpârlire.

 

Cand se opreste naparlirea?

Când ultimul tarc este pe jumătate scos la majoritatea porumbeilor, putem spune că năpârlirea a luat sfârșit. De multe ori mai trebuie sa cresca si câteva pene in coadă, dar în acel moment este cel mai bine să treceți la o hrănire de iarnă sau de odihnă. Porumbeii o indică adesea ei înșiși. Erai obișnuit să dai, de exemplu, 20 de grame de hrană per porumbel de fiecare dată, iar deodată porumbeii nu mai mananca aceeasi mancare. Semn că majoritatea porumbeilor au terminat de năpârlit…. Dar verifică-i mereu.

 

Ce este un furaj de iarnă?

Un furaj de iarnă sau de odihnă conține acei nutrienți de care porumbeii au nevoie în acea perioadă. Ar trebui să conțină puține proteine. De ce? Proteinele sunt materiale de construcție pentru mușchi, oase și pene. Iar iarna nu mai este mult de construit. La urma urmei, toate izvoarele au fost reînnoite. Porumbelul se odihnește mult și de obicei este ținut mult în crescătorie sau volieră.

 

Porumbelul trebuie să-și mențină corpul cald. Asta-i tot. Intestinele trebuie, de asemenea, curățate de tot ce a fost prea mult în timpul cursei și năpârlirii. Trebuie curatat intestinal subtire al porumbelului. Acesta este un strat subțire, moale, prin care trebuie să treacă nutrienții. Când stratul acela cu toate râurile și neregularitățile sale (filia intestinală) se înfundă, tot felul de bacterii le place să găsească un loc acolo. Pentru că acesta este un teren de reproducere ideal pentru bacterii.

Acum putem să oferim porumbeilor o cură puternică cu antibiotice. Apoi omori toate acele bacterii. Bacteriile benigne sunt, de asemenea, ucise. Dacă porumbeii mănâncă ceva greșit, se vor agrava lucrurile. Atunci nu mai există protecție. Există multe neînțelegeri și ignoranță în lumea porumbeilor când vine vorba de nutriția porumbeilor voiajori. Există multe tipuri de amestecuri pe piață și la fel de multe opinii. Căutarea unui amestec premium bun de iarnă este de preferat. Dar dacă nu îl găsești în zona ta… Da, le vei putea realiza singur. Dar cum faci asta?

 

Hranirea porumbeilor cu fibre

Un furaj bogat în fibre este, de exemplu, un amestec de purificare. Dar mai trebuie să adaugi ceva la asta. Un amestec de purificare nu conține de obicei porumb. Porumbul dă căldură și porumbeii cu siguranță au nevoie de asta iarna. Așa că trebuie adăugat un porumb 20 – 25%. Se poate adăuga ovăz integral ascuțit (ovăz pentru cal) pentru a asigura o funcție intestinală și mai bună și, astfel, procesul de curățare este realizat. Adăugați maximum 10% ovăz.

 

Luând un furaj cu cea mai mare variație posibilă a fibrelor brute, intestinele sunt curățate temeinic, parcă șterse. Nu ar trebui să fii surprins dacă gunoiul de grajd este uneori puțin moale. Tocmai acesta este mizeria care trebuie eliminată și acesta este scopul acestui amestec de hrana. Dacă hraniti asa timp de cel puțin 3 săptămâni, intestinul este curat. Atunci gunoiul de grajd devine din ce în ce mai frumos. În acea perioadă. Vechea flora intestinală a dispărut. Puteți continua cu acest amestec de furaje până cu puțin timp înainte de reproducere.

(adăugați vitamine suplimentare și niște furaje de reproducție). Utilizarea furajelor a fost din nou optimizată. Cu alte cuvinte: hrana este digerată mult mai bine și nutrienții sunt absorbiți din nou în mod optim în sânge. Vei vedea cât de bine vor arăta porumbeii tăi.

 

Grasimi in amestecul de iarna

Un amestec de iarnă sau de odihnă poate conține, de asemenea, destul de multă grăsime. Dacă le dăm porumbeilor doar o hrană slabă cu aproximativ 3% grăsime pe o perioadă lungă de iarnă, fibrele musculare roșii nu vor mai fi activate. Porumbelul are nevoie imediat de totul pentru a se menține cald. Totuși, putem alege și să activăm aceste fibre musculare. Adăugând semințe bogate în omega 3, ajungem la un conținut de grăsime de 6% până la 7%, apoi porumbeii ar trebui să fie într-o crescătorie cu mult spațiu si să alerge prin el. Dacă este posibil, eliberăm porumbeii de câteva ori pe săptămână. Dacă acest lucru nu este posibil din cauza păsărilor de pradă, atunci cât mai mult posibil ii tinem in aer liber,in voliera. Dacă hrănim porumbeii într-un mod măsurat, grăsimile vor fi mai întâi depozitate în fibrele musculare roșii și apoi folosite din nou pentru a menține corpul cald. Acești porumbei rămân astfel activi și în stare bună. (a nu se confunda cu forma de iarnă). Rareori vedem fenomenul aripilor căzute din cauza supraîncărcării la acești porumbei.

 

Prea gras.

Contrar credinței populare, porumbeii nu se îngrașă din amestecuri bogate în grăsimi. Bineînțeles că nu ar trebui să exagerăm. Porumbeii se îngrașă din alimente bogate în carbohidrați și unilaterale. Încă vedem pasionați mergând la fermă pentru a obține orz și grâu ieftin. Toate aceste cereale conțin aproximativ 70% carbohidrați. Porumbeii primesc această hrană unilaterală doar în lunile de iarnă. Si da, prea multi carbohidrati te vor ingrasa.

 

Verifica porumbeii

Când porumbeii au terminat de năpârlire, este înțelept să-i verificați în mod regulat. Ce putem întâlni atunci?

 

Pene despicate

Daca calitatea penelor nu este buna, adica pene despicate sau exista o densitate slaba a penelor, atunci se poate spune ca perioada de naparlire nu a decurs bine. În timpul antrenamentului veți auzi și un șuierat. Inseamna ca nu ai fost atent și probabil nu ai dat mâncarea potrivită la naparlire. Dacă nu există suficiente proteine ​​în el pentru a reînnoi toate penele, da, atunci nu poți conta pe mari succese în sezonul care vine. Naparlirea este una dintre cele mai importante perioade ale anului si daca crescatorul prefera sa aleaga cel mai ieftin furaj de pe piata, acest lucru are consecinte majore.

 

Cu o năpârlire bună, porumbelul este de obicei puțin greu. În timpul iernii acești porumbei pot pierde în greutate. Cu toate acestea, dacă porumbelul este puțin subțire după năpârlire, dar penajul pare rezonabil, puteți încă îmbunătăți penajul: Apoi hrăniți un amestec bun de iarnă / odihnă cu până la 3 săptămâni înainte de reproducere. Timp de 14 zile dați o cantitate mică de ulei de ficat de cod peste furaj.

 

De asemenea, vă sfătuiesc să dați drojdie de bere Backs de două ori pe săptămână. Dacă porumbeii tăi sunt acum puțin slabi, nu ezitați să le dați puțin mai multă mâncare, astfel încât să devină puțin mai rotunzi. În plus, asigurați-le suficiente minerale și o baie o dată pe săptămână. Vei vedea că după 14 zile porumbeii vor primi pulbere pe aripi.

 

 

Pene uscate?

Observați penele uscate la mulți porumbei? Nici atunci, îngrijirea și alimentația nu au fost optime. Singurul lucru pe care îl poți face atunci este să dai vitamina B și să faci o baie în mod regulat. Drojdia de bere este, de asemenea, o mană cerească aici. De exemplu, Backs Bierhefe sau Backsy-Gen de la Backs. Această drojdie conține toate vitaminele B de la 1 la 15. În plus, mulți aminoacizi (proteine). Vitaminele B activează metabolismul. Este foarte probabil ca porumbeii să beneficieze foarte mult de pe urma acestui lucru.

 

Porumbeii ciugule propriul rahat.

De asemenea, primesc regulat întrebarea: „Cum de găinile mele ciugulesc rahatul care este pe pământ?”. Probabil nu-I hraniti sufficient de des. Ca urmare, porumbeii nu primesc suficienți nutrienți. De obicei primesc prea puține minerale și încearcă să le absoarbă din rahat. Ce ar trebui să faceți atunci este evident:

Oferă porumbeilor un amestec versatil de nisip și, de asemenea, un amestec mineral bun în fiecare z. ca de exemplu Matador Ocean Gold sau Matador Mineral. Adaugati si putina drojdie peste furaj de două ori pe săptămână. Atunci problema se va termina în curând.

 

Gainat moale sau umed

Se întâmplă adesea ca columbofilii să primească de la Asociatia Agricola, orz, porumb și grâu și le hrănesc porumbeilor. Rezultatul este adesea gunoi de grajd umed. Există, de asemenea, o activitate mai mică a enzimei silenaza în grâu și a glucozidazei în orz. Cu atât mai mult când conținutul de umiditate este prea mare, se creează gunoi de grajd umed. Este mai bine să așteptați până când conținutul de umiditate este mai mic, deci între 12% și 14%.

 

Mult success !

Echipa Matador

Publicat pe Lasă un comentariu

Vaccinarea porumbeilor împotriva virusului Paramixo

Vaccinarea împotriva virusului Paramixo:

Paramixovirusul aviar – tip 1 (numit PMV-1) a fost diagnosticat pentru prima data în SUA la începutul anului 1984. Pâna în 1985, era raspândit în toata nord-estul Si fusese diagnosticat în multe alte zone. Patologia bolii variaza foarte mult, dar în cele mai multe cazuri au fost raportate pierderi mari, dezastruoase. Concursurile reunesc un numar mare de porumbei din diferite locaiii, si ne referim in special la transportul porumbeilor in masina, lucru care ofera o oportunitate ideala pentru raspândirea virusului de la pasare la pasare. Pasarile infectate sunt revin apoi de la zbor la crescatoriile lor si infecteaza restul pasarilor rapid. Nu exista leac!!! Prevenirea prin vaccinare este singura modalitate de a controla aceasta boala.

SEMNE SI SIMPTOME:

Cele mai remarcabile simptome ale PMV-1 sunt necoordonarea, gâtul rasucit (Torticolis ) si paralizia membrelor. Simptomele mai putin specifice includ scaderea aportului de hrana, consumul crescut de apa, pierderea în greutate si excrementele apoase. În stadiile cele mai avansate, pasarile pot fi gasite întinse pe o parte, cu paralizie completa.

 

VACCINUL:

Vaccinul împotriva paramixovirusului aviar, tip 1, virusul mort este un produs steril si nu contine organisme vii, care va pot infecta porumbeii sau provoca boli. Imunitatea paramixovirusului se dezvolta prin eliberarea lenta a virusului mort din vaccinul cu emulsie uleioasa.

Pastrarea si administrarea vaccinului:

Acest vaccin trebuie pastrat la frigider, dar nu congelat. Nu trebuie injectat la rece. Scoateti vaccinul din frigider si lasati sa se încalzeasca la temperatura camerei între 21 si 27 °C înainte de utilizare. Acest lucru va face vaccinul mai u?or de injectat si va reduce foarte mult socul injectarii. Agitati bine înainte de folosire.

 

PROGRAM DE VACCINARE:

Pasarile tinere trebuie vaccinate la vârsta de 4 saptamâni sau mai mult. O a doua vaccinare trebuie facuta la 4-8 saptamâni dupa prima. Pasarile batrâne, nevaccinate în prealabil, trebuie sa li se administreze 2 vaccinari la 4-8 saptamâni. O singura vaccinare de rapel trebuie administrata anual.

Un program simplu sugerat este:

 1. Vaccinati toate pasarile tinere cu aproximativ 4 saptamâni înainte de începerea sezonului de curse mai ales pentru pasari tinere .
 2. Vaccinati toate pasarile ideal (atât tinere, cât si batrâne) cu aproximativ 2 saptamâni înainte de sezonul de reproducere.

INSTRUCTIUNI DE VACCINARE:

Rugati un partener sa tina pasarea într-un mod care va permite accesul usor la zona gâtului.

Prindeti pielea din mijlocul gâtului, prindeti-o între degetul mare si aratator si ridicati-o în sus pentru a forma un „buzunar” sub piele. O recolta completa poate creste dificultatea de a prinde un pliu bun de piele. , pielea sa fie vizibila.

Introduceti apoi cu grija acul prin pielea din mijlocul gâtului. Nu injectati prin pielea pe partea laterala a gâtului, deoarece exista un numar mare de vase de sânge gasite în aceasta zona care ar putea fi deteriorate de ac.

Trebuie simtita o usoara rezistenta, deoarece acul patrunde mai întâi în piele, urmat de acul care aluneca usor prin piele în buzunar. Daca nu se simte aceasta diferenta de rezistenta, capatul acului poate fi în interiorul pielii. Daca vaccinul este injectat în piele, veti vedea vaccinul în interiorul pielii.

Aceasta se poate dezvolta într-un nodul dur sau crusta, care în cele din urma va disparea. Trebuie acordata o atentie deosebita vaccinarii porumbeilor pentru a evita injectarea vaccinului în muschii gâtului, deoarece acest lucru poate provoca leziuni musculare. Unii crescatori prefera sa vaccineze cu seringa îndreptata spre corp în timp ce altii prefera sa îndrepte seringa spre cap.

Va sugeram sa încercati ambele moduri si sa utilizati metoda cu care va simtiti cel mai confortabil. Important este sa injectati vaccinul în buzunarul de sub piele si nu în piele sau în mu?chiul gâtului .

O doza de vaccin, care poate sa difere,in functie de vaccinul ales, de la 0,2 la 0,3 sau chiar 1/2 ml. (0,5 ml) trebuie injectat dupa ce acul este introdus în pasare. Aceasta este echivalenta cu o apasare a seringii Jecta-Matic (ideal) sau cu distanta dintre marcajele mai mari ale seringilor de unica folosinta d

Dupa injectarea vaccinului, glisati acul din pasare în acelasi unghi în care a fost injectat. Daca nu aveti experienta, va recomandam sa exersati mai întâi pe pasarile cele mai putin valoroase. Aveti grija deosebita pentru a evita sa va injectati. Acoperiti acul când nu este utilizat.

Avertizare!!!

Trebuie sa aveti grija extrema atunci când injectati orice vaccin cu emulsie uleioasa pentru a evita injectarea degetului sau a mâinii. Injectarea accidentala poate fi grava. Daca apare un accident, se recomanda asistenta medicala imediata.

Speram sa va fie de folos si ca aceste sfaturi si programul prezentat sa elimine multe probleme ale crascatoriei dvs.

Autor:

Teh. Veterinar Fiera Vasile Alin

Publicat pe Lasă un comentariu

TRATAMENTE PENTRU PORUMBEI – PORUMBEI SANATOSI

TRATAMENTE PENTRU PORUMBEI

Astăzi vom discuta pe scurt despre produse pentru porumbei si punctual despre preocuparea momentului din crescatoriile dvs. și anume, tratamentele de iarnă și tratarea preventiva a principalelor boli ale porumbeilor urmate de vaccinare.

Vom creiona împreuna un plan de întreținere și tratamente preventive, ante si post vaccinare anuală a porumbeilor, structurat orientativ pe lunile calendaristice:

Este foarte important să facem diferența intre tratament preventiv si tratament curativ.

Pe majoritatea prospectelor de medicamente este indicat acest lucru ca recomandare la administrarea lor, perioadele indicate fiind mai scurte în cazul tratamentelor preventive, și ar fi bine să ținem cont de acest aspect, precum și de recomandarea cantităților de medicament indicat.

Vă voi arata o succesiune cronologică a opeațiunilor de efectuat, si anume:

VACCINAREA PORUMBEILOR

Luna  Ianuarie – Februarie:

 1. Deparazitări intern si extern si ale adapostului cu Backs Desinfektionsmittel.
 2. Tratament prevenirea coccidiozei, tricomonoza şi a altor boli infecţioase.
 3. Vitamino terapie cu Vi Spu Min sau Vitaminizare cu produse de exemplu Backs Super Backsin.
 4. Tratament prevenirea coccidiozei şi a altor boli infecţioase
 5. Tratament pentru prevenirea trichomonozei
 6. Vaccinare împotriva paramixovirozei cu vaccin specific.
 7. Tratament antibacterial, care inicat ar fi sa fie efectuat doar după obținerea în prealabil a Antibiogramei şi determinarea antibioticului specific pentru înlăturarea infecţiei existente, cele mai importante de urmarit si tratat fiind Salmonella și Escherichia coli (E-coli).
 8. Vitamino terapie – Vitaminizare cu produse specifice
 9. Vaccinare împotriva salmonelozei cu vaccin specific.
 10. Vitamino terapie – Vitaminizare cu produse specifice.

Se decontamineaza adăpostul imediat dupa fiecare tratament, mai ales dupa deparazitarea interna!!!

Luna Martie – Aprilie: Pregătirea pentru concursuri începe cu  Vitamino terapie – Vitaminizare cu produse specifice apoi ideal ar fi sa facem o vaccinare împotriva difterovariolei cu vaccin specific.

Lunile mai și iunie și partial iulie sunt luni de plin sezon competitional la maturi  si se gestioneaza după scheme de mentenanță  specifice , avand în vedere sistemul de zbor al fiecaruia, optiunile și evenimentele ce  pot sa apară în crescatorii.

Iulie final  și august maturii finalizează sezonul competițional și sunt pregătiți pentru năparlire. Unii crescatori,mai ales cei care au optat pentru sistemul de văduvie, lasă cupurile mature sa reproduca câte un pui, apoi mai lasă următoarea serie de oua, iar la 10 zile separă cuplurile pe sexe si lasă naparlirea sa decurgă de la sine perfect.

Luna: Octombrie, Noiembrie și Decembrie se urmărește o năparlire corecta și în condiții optime.

În articolele ce vor urma vom vorbi despre fiecare boală în parte, cu caracteristicile fiecarea, cum le putem recuoațte după simnptomatologie si diagnosticare în funcție de simptome si diagnosticul diferențial și desigur cele mai eficiente metode și scheme de tratament.

Stati cu ochii pe noi, urmeaza articol despre vaccinarea contra virusului Paramixovirozei….

Autor:Teh. Veterinar

Fiera Vasile Alin

Publicat pe Lasă un comentariu

CUM RECUPERAM PORUMBEII DUPA CONCURS

ENERGIE PENTRU PORUMBEII DE CURSE

Trebuie să fim conștienți de faptul că concursurile de porumbei sunt cu adevărat diferite de cursele ecvestre sau umane. Bicicliștii pot lua geluri sau alte produse alimentare pe parcurs. De asemenea, poti face pauza bea apă și puteți continua cu bicicleta cu viteză mare. Porumbeii nu pot face asta. În plus, metabolismul oamenilor și/sau al cailor respiratorii diferă mult de cel al porumbeilor.

Dacă mă uit la dietele bicicliștilor, vedem că aproximativ trei sferturi din dietă sunt alimente bogate în carbohidrați și aproximativ un sfert sunt proteine. Alimentele bogate în grăsimi sunt rar consumate. Proteinele ar trebui să ofere mușchilor nutrienți pentru a produce putere, iar carbohidrații sunt de departe cea mai importantă sursă de energie pentru oameni. Este complet diferit cu păsările migratoare și, de asemenea, cu porumbeii. Echipele de ciclism care concurează în curse majore, cum ar fi Turul Franței, au început deja să optimizeze dieta fiecărui ciclist în timpul perioadelor de antrenament de iarnă. Și asta începe undeva în decembrie sau ianuarie. Dieta este adaptată individual fiecărei persoane. Rezultatele ciclistilor sunt notate în timpul, înainte și după efort. In sportul columbofil ai putea spune: Începem cu sesiunile de antrenament și vedem cum reacționează porumbeii individual.

 

Recuperare porumbei musculară

Hranirea porumbeilor joacă un rol foarte important. O băutură de recuperare pe bază de proteine ​​și carbohidrați absorbibili foarte rapid se bea cât mai curând posibil după efort și asigură că mușchii sunt aprovizionați rapid cu materiale de construcție pentru a începe procesul de recuperare. Se adauga si minerale si oligoelemente pentru ca au transpirat foarte mult. După ceva timp, porumbeii primesc o mică masă, pentru a continua hrănirea organismului. Nutrienții trebuie să fie întotdeauna disponibili pentru ca mușchii să se recupereze în mod optim.

 

ELECTROLITI

Porumbeii trebuie să ia electroliți și proteine ​​foarte ușor digerabile după zboruri grele și calde. Deci nu așteptați hrănirea de seară. Nu, imediat după întoarcerea acasă în apă potabilă. Există și un raport științific despre consumul de electroliți după un zbor. Aceasta vine de la universitatea de stat din Gendt. Conform studiilor efectuate acolo, echilibrul mineral al unui porumbel căruia i s-au administrat electroliți imediat după zbor și-ar fi revenit după câteva zile, la fel ca la un porumbel căruia nu i s-au administrat deloc electroliți. Prin urmare, nu are sens să le administrăm după zbor, conform acestui raport.

 

Totuși… spune crescatorul…

Dr. Curt Vogel, fost angajat al German Landwitschaft Verlag din Berlin, precum și alți cunoscuți medici veterinari porumbei sunt în mod clar în favoarea administrării electroliților. Este posibil ca după un zbor cu vreme caldă, porumbelul să bea imediat multă apă când vine acasă. Nivelul de potasiu și magneziu din sânge poate scădea cu un factor de 100 în doar câteva minute, ceea ce poate duce la stop cardiac acut. Electroliții oferă o soluție imediată aici. În plus, există marele avantaj al recuperării rapide datorită absorbției super-rapide a proteinelor.

 

MINERALE SI CALCIU PENTRU PORUMBEI

Minerale porumbei precum calciul și fosforul sunt folosite de organism pentru a face, de exemplu, pene sau oase. Acest lucru se întâmplă prin procesul digestiv normal. În cele din urmă, substanțele sunt extrase din alimente sau din amestecul de minerale și transformate în organism.

Electroliții buni conțin multe particule fine care pot fi absorbite direct în sânge. Componentele materiale fine, de înaltă calitate, sodiu, potasiu, magneziu, seleniu, iod etc. sunt combinate cu alte substanțe. În acest scop, se utilizează un carbonat, un gluconat, citrat, un fosfat de glicerol, chelat și cloruri. În acest din urmă caz, deci, este legat de o sare.

 

Zahăr.

În plus, electroliții conțin de obicei și zahăr. Acesta este primul lucru de care are nevoie un porumbel după o performanță grea. Când zahărul dispare, creierul nu mai poate funcționa.

Cu toții am văzut imagini cu alergători de maraton care se plimbă pe linia de sosire. Ei nu mai știu unde sunt. Zaharurile care se digeră rapid includ dextroza și glucoza. Uneori se adaugă vitamina B 12 pentru a activa metabolismul. Daca zborul a fost foarte greu, se recomanda administrarea de electroliti + proteine ​​usor digerabile. Deci direct în apă înainte ca porumbeii să vină acasă. Poate te-ai întrebat de ce mulți sportivi cu greu pot fi intervievați fără o sticlă de apă si un baton cu fibre într-un interviu la televizor după o performanță sportivă. Așa este, cercetările în domeniul ciclismului au arătat că nivelul sângelui și leziunile musculare sunt cel mai rapid restabilite în 20-30 de minute dupa concurs. Produsele bune pentru porumbei sunt, de exemplu, Backs Glut-Amin și Tollyamin Forte.

 

Publicat pe Lasă un comentariu

Porumbei de anzavre porumbei voiajori de vanzare

PORUMBEI VOIAJORI DE VANZARE

Salut! Cauti porumbei de vanzare sau vrei sa cumperi sau sa vinzi porumbei voiajori, de ornament sau vrei sa cumperi porumbei voiajori de la columbodroame?  atunci esti in locul potrivit! La noi gasesti intotdeauna porumbei voiajori de calitate. Fie ca sunt reprodusi in voliera noastra fie sunt aduci din strainatate si pusi la preturi convenabile pentru toti crescatorii. Porumbei de vanzare din parinti cu rezultate de top din rase speciale pentru zborurile din campionat sau pe columbodroame. La noi poti apela pentru astfel de porumbei si noi te vom ajuta si consilia cu sfaturi prietenesti.  In aceeasi masura te putem ajuta sa vinzi porumbei din propria crescatorie sau din alte surse contra unei taxe modice.

PRODUSE PENTRU PORUMBEI VOIAJORI SI PORUMBEI ORNAMENT 

Produsele pentru porumbei sunt esentiale pentru sanatatea pasarilor. Sunt multe firme producatoare de produse si suplimente pentru porumbeii voiajori. Astazi gasim multe magazine cu produse porumbei in toate judele tarii dar stim oare care sunt cele mai bune ? dorim sa mergem pe ceea ce stim de la colegii de club sau de la alti crescatori si nu vrem sa incercam si alte produse pentru porumbei ? Multi fac greseala de a se baza pe spusele unora si altor crescatori de porumbei. Trebuie insa sa apelam la un specialist. La cele mai bune produse pentru porumbei pentru nevoile ce trebuie satisfacute in timpul concursului sau dupa concursuri.

PREVENTIA BOLILOR LA PORUMBEII VOIAJORI  SI PORUMBEII DE ORNAMENT

Stim bine ca antibioticele sunt acele medicamente care se vor folosi in ultima faza a bolilor la porumbeii voiajori. De ce trebuie sa prevenim bolile si sa intarim sistemul imunitar al porumbeilor nostrii? Este important ca porumbelul sa fie puternic in fata bolilor. Folosim ceaiuri naturale cum ar fi Backs Tee   pentru intarirea sistemului respirator si sanatatea intestinala a porumbeilor. 

 

Publicat pe Lasă un comentariu

Backs Extra Energy 400gr

Conține carbohidrați de înaltă calitate, vitamina B12, vitamina C și electroliți. Carbohidrații atent selectați asigură o conversie egală în glicogen.Compoziția face posibil ca porumbeii să fie mai capabili să extragă energie din carbohidrați. Vitamina C protejează celulele, iar electroliții reglează echilibrul apei. Acestea asigură suficientă umiditate în corp, ceea ce este esențial pentru cursele dificile și vremea caldă. Deci, este un produs complet care poate fi utilizat în ultimele 2 zile înainte de încărcare.

Furaje complementare pentru porumbei.

 

Compoziție: amidon de porumb, clorură de sodiu, gluconat de potasiu, citrat de magneziu

 

Constituenți analitici: 7,4% cenușă brută, 2,3% sodiu, 0,6% proteină brută, 0,5% uleiuri și grăsimi brute, 0,2% fibre brute, 0% metionină, 0% lizină

 

Instrucțiuni pentru o utilizare adecvată: Backs Extra Energie se administrează în funcție de dificultatea curselor cu 2 până la 3 zile înainte de a face coș. Pentru majoritatea hranei, vă recomandăm Backs Omega-Plus-Oil.

 

Dozare: 10 g (două linguri de măsurat) pentru 20 de porumbei o dată pe zi cu furajul.

 

Depozitați într-un loc uscat și răcoros!

 

Cantitate netă: 400 g

Publicat pe Lasă un comentariu

Primii pui la Columbodrom 2021

Pe 6 martie a avut loc prima colectare de pui din Germania cu ajutorul unui transportator roman. Suntem foarte bucurosi ca vom primi primii pui la Columbodromul Ghimpati pe 2021. Mai mult ne bucuram ca reclamele de la Expo Kassel avute online, au dat roade si ne ajuta la strangerea participantilor la Columbodrom in 2021. Vrem sa vedem si crescatorii romani interesati sa vina la Columbodromul Ghimpati pentru participare la concursurile si premiile noastre mai ales ca aceaste premii la Columbodromul Ghimpati nu sunt mici.
Noi, dorim sa va oferim la Columbodromul Ghimpati toate satisfactiile unei reusite in acest sezon. Punem accent pe intretinerea porumbeilor pentru a duce cat mai mult pui la Columbodrom in finala de 405 km.
Anul acesta este foarte important pentru noi deoarece revenim dupa un an de pauza creat de situatia urata in care ne aflam cu totii. Vom aduce cu ocazia asta la Columbodrom sistemul Benzing si poate functie ne nr. de porumbei stransi si o remorca Geraldi.
Publicat pe Lasă un comentariu

Start sezon Columbodromul Ghimpati Dabovita

OLR Ghimpati are un calendar de colectare porumbei pentru Olanda , Germania. Austria, Romania.

In data de 14. Martie colectam pe traseul Bucuresti-Rm. Sarat, Tecuci, Husi, Iasi, Piatra Neamt, Bacau Taxa colectare 50 lei pe echipa Rezervare tel 0732455380

Colectare in Romania: taxa 50 lei/echipa

 • 14. Martie , 17 Aprilie – Bucuresti-Iasi
 • 28.Martie, 24 Aprilie-  Bucuresti- Brasov-RM. Valcea -CLuj.

Colectare Germania taxa 10 Euro/porumbel:

 • 6 martie, 27 Martie , 24 Aprilie 2021

 

Colectare Olanda:

 • 15-31.Martie , 15 Aprilie, 15 Mai 2021

Gert Marsman

Engelenbervstraat 14 8266 AC Kampen

Tel nr 0031653104851

Email g-mar@hotmail.com

 

Publicat pe Lasă un comentariu

MANCARE PORUMBEI -HRANIRE PORUMBEI

MANCARE – HRANA PORUMBEI

Mancarea pentru porumbei de calitate superioara de la Matador. Stiinta merge inainte iar hrana pentru porumbei de la Matador se adapteaza la noile cerinte in lumea sportului cu porumbeii voiajori. În 2004, Michael Backs a preluat compania Matador din Recklinghausen. De atunci au existat, de asemenea, diferite tipuri de hrană pentru porumbei, cu know-how-ul acumulat cu mult timp in urma.

 

Între timp, Matador este un brand cunoscut la nivel internațional pe care crescatorii de la Reykjavik la Marrakech îl apreciază! Filosofia hrănirii numai cu amestecurilor ușor digerabile devine din ce în ce mai populară.

 

Din 2006, companiile Backs și Matador au avut un grup permanent cu domenii de încercare pe care pot fi încercate noi produse. Grupul de testare este format din crescatorii din Belgia, Olanda și Germania pentru a testa noile produse pe diferite direcții de zbor și în diferite sisteme de campionat. Acest lucru asigură că numai produsele care dovedesc sunt incluse în gamă.

 

Un alt atu important al celor două companii sunt angajații cu experienta. Fie că este în producție sau vânzări, nu este neobișnuit să gasesti oameni in aceste companii care lucreaza aici de mai bine de 30 de ani.

 

Produsele pentru porumbei Backs

În 1993, Michael Backs, a 4-a generație in familie, s-a alăturat companiei și gama de produse a fost din nou extinsă considerabil.

În prezent, în Münchehagen sunt produse diverse furaje minerale și produse de întărire pentru porumbei, păsări, păsări de curte, iepuri și câini. Gama include acum aproximativ 450 de produse care sunt vândute acasă și în străinătate.

Familia Backs se află, de asemenea, în a 4-a generație de curse cu porumbei. Theodor și Michael Backs se pot lăuda deja cu succese considerabile, dar nu se apropie încă de succesele vechiului maestru Theodor Backs. Contactul zilnic cu porumbeii este, de asemenea, ceea ce aduce ideile pentru produse noi. Între timp, Theo Backs a trebuit să renunțe la cursele de porumbei din motive de sănătate. Cu toate acestea, el continuă să urmărească evenimentele cu mare interes.