Sugestii de combatere a bolilor la porumbeii voiajori

SUGESTII PENTRU COMBATEREA ADENO-COLI

-Evitati stresul porumbeilor. Asigurati o igiena corespunzatoare si riguroasa in voliara porumbeilor, dezinfectati periodic cu kokzides de la firma Backs, administrati hrana de buna calitate, puneti porumbeilor hrana curata, echilibrata si ambalata in conditii specifice cum ar fi hrana Matador si MDM Polska. Administrati porumbeilor periodic probiotic de la Backs TS-7 Ultimate pentru o flora intestinala optima, Back Balance pentru aducerea in echilibru a porumbeilor.

Prin administrarea acestor produse de la Backs, populatia sanatoasa de bacterii-lactice, va preveni dezvoltarea de in organism a bacteriilor patogene si stimuleaza rezistenta naturala a porumbeilor. Deasemenea digerarea se imbunatateste si absorbtia de nutrienti este mai buna. Se stimuleaza producerea de enzime care ajuta de digerarea mai buna a hranei.

MASURI DE PROFILAXIE GENERALE SI SPECIFICE

Solicitarea fizica intensa si existenta unor boli parazitare precum si carentele de vitamine si minerale, favorizeaza aparitia unor boli infectioase. Mentinerea statusului de sanatate optima al porumbeilor voiajori se realizeaza printr-o serie de masuri profilactice generale si specifice.

Masuri generale :

Asigurarea unor ratii de hrana completa si echilibrata ca de exemplu cu hrana Matador Premium. In care se poate adauga STK crochete pentru porumbei care imbunatatesc hrana si adauga un plus de vitamine si minerale hranei consumate. Adaugarea de Backs Glutamin a 20 ml peste hrana sau in apa, aduce porumbeilor voiajori in organism complexul de vitamine B. Aceste vitamine intaresc sistemul imunitar si reface masa musculara, ajuta in perioadele de stres intens si efort al porumbeilor. O alta masura este deparazitarea perioadica a porumbeilor cu Backs Nackentropfen o data la 6 luni. Igienizarea volierelor a cosurilor de transport a masinilor de transport porumbei cu produsul de la Backs Kokzides.

MASURI SPECIFICE

Vaccinarea porumbeilor voiajori este o masura importanta impotriva bolilor bacteriene sau virale. Conditiile de igiena necorespunzatoare si o alimentatie deficitara duc adesea la aparitia bolilor infectioase, prin scaderea rezistentei organismului la diferitele bacterii si virusuri. Printre acestea este necesar sa facem o dezinfectie riguroara de cel putin 3 ori pe an cu Backs Kokzides impotriva virusurilo, bacteriilor de orice tip a fungilor si a cocidiozei la porumbeii voiajori.

Deasemenea combaterea capuselor a paduchilor , puricilor si insectelor zburatoare.

Deratizarea volierelor de porumbei

Aplicarea substantelor toxice este dificila in prezenta pasarilor din cauza riscului mare de ingerare a acestor momeli. Pentru evitarea accidentelor de ingerare a substantelor de catre pasari se recomanda aplasarea de statii permanente de intoxicare. Adica cutii din lemn sau plastic pozitionate pe traseul rozatoarelor.

DECONTAMINAREA APEI DE BAUT

Se recomanda a fi facuta continuu cu produsul Backs Trinkwasserdesinfektion 500ml

Este ideal pentru dezinfectarea apei de băut  în adăposturile de păsări și iepuri, precum și în masinile de transport porumbei. Dezinfectarea apei potabile Backs acționează împotriva tuturor tipurilor de bacterii din apa potabilă și se descompune 100% biologic. Are o eficacitate foarte buna. 500 ml de dezinfectare a apei potabile sunt suficiente pentru a dezinfecta 500 de litri de apa.

Mod de administrare: 1 ml apa de baut dezinfectant la 1 litru de apa

Ingrediente: clor

 Informații importante: Dezinfectantul pentru apă potabilă Backs nu trebuie utilizat împreună cu alți aditivi pentru apă potabilă deoarece poate neutraliza efectul altor aditivi pentru apă potabilă. Non-toxic, non-coroziv.

Avertismente de pericol și sfaturi de siguranță: Dacă sunt manipulate corect, nu există niciun risc de vătămare a oamenilor sau a mediului. Nu este inflamabil. Nu beți direct, inchideti bine dopul și păstrați într-un loc răcoros. A nu se lasa la indemana copiilor. Nu inspirați la deschidere.

Eliminare: Flaconul poate fi aruncat împreună cu deșeurile menajere după ce a fost complet golit.

Utilizați biocidele în siguranță. Citiți întotdeauna eticheta și informațiile despre produs înainte de utilizare.

Continut : 500 ml