Cele 10 reguli in sportul cu porumbeii voiajori

Când vine vorba de concursuri de porumbei voiajori, veți găsi 101 metode diferite pentru a concura porumbeii. Adevărul este că nu există nici o cale perfectă sau “sistem” pentru a-ți dezvolta echipa de porumbei și rasa. Cei care depun munca in acest sport și iau deciziile potrivite pentru a-și regla volierele si pasarile vor fi acei 5% care câștigă în mod consecvent curse. Sistemul câștigător pentru dvs. este compilarea metodelor și tacticii de curse care vă permit să obțineți cele mai bune rezultate pentru combinația unică dintre dvs., programul dvs., tipurile de păsările pe care le zburați și distanțele pe care le faceți. Are sens?

Cu toate acestea, există câteva principii fundamentale pe care ar trebui să le construim toate sistemele individuale. Dacă țineți aceste principii pe primul loc în voliera, veți fi cu mult înainte de majoritatea crescătorilor care se îndreaptă cu mentalitatea catre a cumpara ce e mai scump în sensul că aceștia continuă să cumpere păsări “sperând” să găsească un câștigător la un moment dat. Noi numim aceste principii … “Cele 10 porunci ale cursei de porumbei” . Deci, acestea nu sunt într-o ordine specială, deoarece importanța fiecăreia este exact aceeași.

Mențineți întotdeauna înregistrări ale rezultatelor bune! Nu există nici o modalitate de a vă îmbunătăți în mod constant voliera atunci când nu aveți înregistrări. Din momentul în care o pasăre intră în voliera, ar trebui să aibă o observatie pe hârtie , mai precis fiecare porumbel sa aiba un instoric al concursurilor. Tot ceea ce face pasărea de la antrenament,  reproducere, de la curse, sănătate, rezultate și toate legaturile între ele trebuie înregistrate.

Mentinerea sanatatii porumbeilor reprezinta 75% din ecuație! La fel ca orice atlet, porumbeii de curse trebuie să fie în stare bună de sănătate pentru a se desfășura la nivelele lor de vârf. Nu are sens să cumpărați porumbei de clasă superioară, dacă nu le păstrați în stare excelentă. Un porumbel bolnav de clasă mondială intra în aceeași categorie ca un porumbel pierzător. Deci, mențineți sănătatea ca o prioritate pentru porumbei!!!

Coșul nu minte niciodată! Acest lucru merge mână în mână cu numărul unu, puteți avea preferințele dvs. În voliera, puteți avea păsări care credeți că zboara uimitor, dar în cele din urmă rezultatele sunt mai rasunatoare decât cuvintele de lauda. Antrenamentele de pregatire vă vor arăta întotdeauna care sunt cele mai bune păsări. Din nou, acesta este motivul pentru care este important să păstrați porumbei cu înregistrări bune.

Calitate inainte de cantitate! Câțiva porumbei buni sunt mai eficienti decât cei mulți si inferiori. Să nu mai spun că sunt mai ușor și mai ieftin de întreținut. Utilizați fișele de date și înregistrările pentru a vă ajuta să găsiți cele mai bune pasari și să le folosiți ca baza pentru voliera.

Începeți cu o fundație bună . Începeți cu 2 până la 4 perechi la matca de bună calitate și construiți un nucleu din ei. Din nou, coșul, înregistrările și rezultatele sunt întotdeauna cea mai bună cale de a alege păsările. Nu trebuie să ai încredere niciodată în nimeni, folosiți date reale pentru a lua decizii bune. Salveaza timp!!!

Zborul de succes necesită un angajament de 365 de zile pe an. Acest lucru vobeste de la sine. Dar doar pentru că sezonul de curse este incheiat asta nu înseamnă ca angajamentul dvs. față de păsările dvs. ar trebui să fie incheiat.  De fapt, ar trebui să fie momentul pentru un audit real și reorganizarea volierei și a păsărilor (conform înregistrărilor din anul precedent) și puneți in aplicare un plan de atac și plantați semințele pentru sezonul următor.

Fii strategic! Strategia va învinge întotdeauna norocul pe termen lung, așa că, dacă planificați să numărați norocul sau “șansa” de a câștiga curse, probabil că este mai bine să economisiți banii și să obțineți Strategii noi de descoperire a porumbeilor de curse. Bucurați-vă de curse de porumbei ca de un adevărat sport, bucura-te de păsările tale ca de sportivi adevărați și de un antrenor real. Nu știu de unde să încep? În primul rând, strategia dvs. ar trebui să înceapă întotdeauna cu aceste 10 porunci, să vă folosească înregistrările pentru a va regla obiectivul și a folosi doar cele mai bune păsări pe care să le puteti concura și construi in voliera dv.

Construiți “dragostea crescătoriei” în păsările voastre! Petreceți timp cu folos cu păsările voastre și vă veți îmbunătăți înregistrarea. Dați păsărilor voastre o atenție blândă și regulată, astfel încât acestea să vă aibă încredere. Acest lucru ar trebui să-i facă mulțumiti și fără teamă de dv. Această îngrijire iubitoare pe care o primesc porumbeii le va încuraja dragostea instinctivă de voliera și îi va grăbi sau îi va motiva sa atinga cele mai bune performanțe din ziua cursei.

Substanța contează! Prea mulți crescători subestimează valoarea pe care o are crescătorul asupra rezultatelor. Voliera este punctul de plecare al tuturor crescatorilor și este nucleul tuturor eforturilor tale. Păstrați-l curat, uscat, organizat și confortabil pentru porumbeii dvs. de curse.