Sanatatea porumbeilor in mod natural

Eficacitatea probioticelor

Predispozitia pentru performanta ridicata si sanatatatea porumbeilor depinde de sanatatea florei intestinale. Probioticele reprezinta o solutie eficienta pentru a mentine porumbeii sanatosi in mod natural.

Bacteriile probiotice Backs TS-7 Ultimate

In decursul a milioane de ani, diferite culturi de bacterii s-au dezvoltat in organismul vietuitoarelor cu sange cald, printr-o conexiune reciproca cu corpul vietuitoarei. Prin intermediul unei temperaturi optime si suplimentarii constante cu nutrienti esentiali, bacteria primeste spatiul propice pentru dezvoltare de la animal. In schimb, animalul primeste ajutor in procesul de digerare din partea bacteriei.

Echilibru natural al porumbeilor

Atunci cand porumbeii nu sunt stresati, sunt echilibrati si nu sunt hraniti cu medicamente, traiesc intr-un mediu curat, exista si un echilibru intre corpul lor si bacteriile intestinale. In aceasta situatie ideala, se realizeaza atat o asimilare optima a mancarii, cat si o mai buna rezistenta la boala. Porumbeii nostri, sunt totusi expusi la diferite situatii dificile. Numeroase schimbari externe pot dezechilbra buna relatie intre organism si bacteriile intestinale.
Bacteriile folositoare produc acidul lactic, peroxidul de hidrogen si antibioticele naturale, precum si alte ingrediente active care ajuta ca germenii precum E.coli, bacteriile ce fermenteaza, sau salmonela sa ramana sub control. Aceste microrganisme sunt prezent frecvent in organismul porumbeilor si asteapta o oportunitate pentru a se manifesta sub forma de boala in situatii de stres.

Valoarea Ph-ului in intestinul sanatos al pinguinului este usor acid. Atunci cand sunt infectii intestinale, el se modifica. Bacteriile probiotice regleaza valoarea ph-ului in intestine astfel incat infectiile sa nu apara frecvent. In plus, produc o mucoasa protectiva, pe langa alte lucruri, si formeaza un strat protector pentru ca mucoasa cauzatoare de boala sa nu patrunda in interior.

Mai mult, probioticele au ca efect cresterea poftei de mancare. Ele produc o serie de enzime intestinale si vitamine care ajuta porumbelul voiajor sa absoarba maximul de nutrienti din mancare. Efectul furajelor este imbunatatit, lucru ce conduce la o performanta mai buna a porumbelului in timpul calatoriei.