Hrana porumbei MDM Polska

Dragă crescător! Brandul MDM te consiliaza si iti sustine pasiunea.

Suntem o companie de familie în dezvoltare continuă, cu profil de producție și comercial, care activează în centrul Poloniei, în localitatea Rusiec apartinand provinciei Łódź. Nucleul companiei este o echipă de tineri cu experiență în industrie, care isi exercita activitatea cu pasiune, angajament și creativitate. Nu ne este frică de provocări. Urmăm tendințele actuale ale pieței, dar căutăm și soluții noi. Determinantul muncii noastre, precum și laitmotivul activităților noastre, este în primul rând calitatea și atenția constantă la siguranța produselor pe care le oferim. Suntem producător de amestecuri pentru porumbei, hrană pentru papagali și canari, hrană pentru păsări care trăiesc liber, păsări de vânat, păsări de reproducție, animale de companie de talie mică, hrană ecologică pentru păsări de curte de fermă, grituri și vitamineral. Clienții noștri pot beneficia și de o gamă completă de cereale și semințe, pe care le curățăm și le ambalăm în saci de 25 kg, 20 kg sau 10 kg.

Gama de amestecuri pentru păsări și animale este creată din ingrediente de înaltă calitate, achiziționate de la cei mai de încredere furnizori din industrie. Formulăm produsele noastre cu componente extrem de nutritive și de îmbunătățire a sănătății, cum ar fi: cereale, leguminoase, semințe oleaginoase, ierburi uscate, legume, fructe, alge marine, vitamine și minerale. Echipa noastră de cercetare și dezvoltare își folosește cunoștințele de specialitate pentru a crea rețete care atrag întotdeauna atenția utilizatorilor noștri finali (păsările!). Lucrăm constant pentru a ne îmbunătăți gama, asigurându-ne că rămâne modernă și competitivă cu alte mărci.

Boabele mici creează marca MDM. Fiecare pachet contine o sursa enorma de energie, vitalitate si valoare nutritivă ridicată. Ne concentrăm pe a ne asigura că formatele de amestecuri de cereale îndeplinesc cerințele clienților noștri. Produsele sunt testate pentru mai multi parametri: calitatea ingredientelor și puritatea acestora. Din acest motiv, continuăm să implementăm solutiile proprii in liniile de productie. Ne străduim astfel să creștem potențialul și valoarea întreprinderii, cucerind succesiv polonezii şi pietele straine.

Cu ce ​​să hrăniti porumbeii voiajori?

Aceasta este o întrebare pe care doar un specialist în hranirea porumbeilor poate răspunde sincer. Compania MDM ca producator si furnizor de amestecuri de porumbei din 2012, este bine pregătita să ofere sfaturi cu privire la hrănirea porumbeilor voiajori.

Răspunsul nostru:   pune MDM în partea de sus a listei tale de cumpărături.

Mult succes, dragi crescatori!

Echipa MDM

Hrana este și va rămâne o artă.

Hrănirea porumbeilor voiajori

Concepte de sisteme de nutriție care variază în timp – periodizarea nutriției în dieta moderna compusa din amestecuri marca MDM.

­ ­ Porumbeii voiajori trebuie hrăniți cu o hrana de buna calitate pe toata perioada de reproducere.  Asta nu înseamnă că trebuie sa hranim la fel tot anul, ci in functie de anotimp hrana trebuie sa fie adaptata.

Pentru sezonul 2024, vă prezentăm alimentele pentru reproducere, tineret, zbor, naparlire si perioade de repaus de iarnă, create pe baza cunoștințelor și experiența crescătorilor care folosesc produsele noastre și conștientizeaza tot mai mult importanței nutriției și nevoile păsărilor. Selecția de ingredientele din fiecare amestec nu este întâmplătoare. Este o compoziție de cereale sănătoase, gustoase care îndeplinește cerințele nutriționale, așa cum sunt prevăzute. Este foarte important ca hrana sa tina porumbeii voiajori sănătoși și sa îi ajute să obțină cele mai bune rezultate în raport cu nevoile și abilitățile lor naturale. Știm că fiecare proprietar de porumbei voiajori merge pe drumul lui când vine vorba de un sistem de alimentare. El decide ce vor porumbeii sa manance si cand vor manca. Dar lucrul important este factorul de optimizare a dietei. Scopul sistemul de hrănire este de a furniza porumbeilor cantitatea adecvată de energie necesara la zbor, naparlire, crestere si perioada rece.

Fiecare zi necesită o dietă specifică, un echilibru energetic (carbohidrați și grăsimi), proteine, minerale și vitamine.

Acest lucru este deosebit de important atunci când vrem ca porumbeii noștri să aiba success la zborurile de competiție. În alimentele noastre, indicăm valorile nutriționale în forma numerică pe unitatea de greutate la 30g porție pe zi, pe care porumbelul o mănâncă în medie, și acele valori energetice pe care corpul unui porumbel sănătos le poate absorbi/digera din produs. Pentru ca păsările să ajungă la vârful formei in momentul potrivit, si nu prea devreme dar nici prea târziu, carbohidrații și grăsimile trebuie să fie ajustate la orele de zbor. Știind cata energie consumă un porumbel pe oră de zbor şi câtă grăsime conține amestecul, amestecurile noastre de concurs sunt concepute sa fie suficiente, calculate la orele de zbor. Acestea ofera porumbelului o rezerva de grasime suficienta, acumulata in fibrele rosii musculare, care este folosita drept combustibil.

Ca totul sa fie mai usor de inteles, avem un grafic pentru a invata cum sa reglam dieta porumbeilor in vederea mentinerii unui echilibru energetic optim al macronutrientilor necesari porumbeilor.

Nivelurile de proteine ​​ar trebui să fie mai mari într-o dietă de reproducție, cu niveluri între 14 și 19% recomandate  iar grasimile la nivel de la 5-11% si valoare energetica 2950 kcal/kg.

Pentru curse optime, dieta optima trebuie să conțină 12-14% proteine ​​și peste 3.000 kcal/kg de energie sub forma de grăsimi și carbohidrați.

INDEX GLICEMIC

Proteinele ​​- în timpul antrenamentului si la zboruri de competitie, apare oxidarea aminoacizilor care creează o si mai mare cerere de proteine ​​(0,42 – 0,59 g/medie pe greutatea porumbelului). Aceasta nevoie crește o dată cu distanta parcursa in zbor. Pentru a menține proteinele in echilibru, masa musculara si pentru a maximiza sinteza proteinelor din muschi, este necesara o buna distribuire a proteinelor in organism pe toata durata concursului.

Calciul ar trebui sa constituie aproximativ 1% din dieta, iar raportul de calciu la fosfor (Ca:P) ar trebui să fie 2:1.

Carbohidrații și grăsimile – constituie sursa de baza a energie pentru porumbei și întreținere eficienta zborului la un nivel ridicat. Ele sunt cruciale pentru creșterea rezervelor de glicogen în mușchi și a ficatul după zboruri de competiție intensă. Ei ajuta la eliminarea simptomelor de oboseala si sprijină regenerarea. Carbohidrații și grăsimile ar trebui ajustate conform așteptărilor pentru orele de zbor, nu distanța.

Indicele glicemic – acest indice ajuta la programarea corecta a corpului porumbelului, ajuta sa gestionati zaharuri și energia și asigura performanţa corespunzatoare. Acesta reprezinta un element care trebuie luat în considerare atunci când echilibrați dieta zilnică, inclusiv nutrienții și suplimentele.

Indicele glicemic al boabelor și semințelor selectate

Materia primaIndice glicemicMaterie primaIndice glicemic
Fasole mungo31Mei61
Mazare22Grau41
Hrisca45Orez70
Orz25Orez nedecorticat83
Canepa7Rapita0
Sofran45Susan35
Porumb69Seminte de in35
Seminte de canari32Floarea soarelui35
Ciulin de lapte45Linte25
Ovaz55Soia16
Ovaz decojit49Sorg68
Mazare de camp45Mazariche22