Hranirea porumbeilor voiajori

Mancarea porumbeilor trebuie sa contina mai multe categorii de substante nutritive. Adica proteine, glucide, lipide, minerale, oligoelemente, aminoacizi si altele. Amestecurile de graunte, contin adesea prea putine minerale, vitamine si oligoelemente. Prin hranirea porumbeilor trebuie sa se inteleaga ca nu trebuie sa potolim doar foamea si sa asiguram si necesarul pentru a tine porumbeii sanatosi. Astfel, o stare de sanatate optima duce la cresterea puilor sanatosi, o dezvltarea armonioasa cat si la o reproducere corespunzatoare iar in cazul porumbeilor de curse, la conditie fizica optima pentru concursuri care sa le confere rezistenta la un zbor indelungatsi fara sa dea semne de oboseala. De aceea hrana trebuie suplimentata cu vitamine sau suplimente nutritive mai ales in conditii de mare ofort.

De exemplu : Backs Glut-Amin conține toți aminoacizii esențiali. Aminoacizii sunt esențiali pentru creștere și năpârlire. Glut-Amin conține, de asemenea, vitamine B, glucoză și electroliți. Prin urmare, se recomandă hrănirea cu glutamina după antibiotice, vaccinări și înainte și după curse.

Backs Pulbere de electroliti este o combinație excelentă de electroliți care este utilizată atunci când are loc pierderea de umiditate. Porumbeii furnizați cu electrolitul lui Back zboară mai repede. În general, trebuie administrat după mare efort!
Dozare: 12 g = 1 lingura rasa la 1 litru de apa (cantitate zilnica pentru 25 de porumbei).

Backs TS-7 Ultimate – probioticul de la Backs. Backs TS-7 Ultimate poate fi folosit nu numai în timpul și după tratamente cu antibiotice și vaccinări. Administrarea este întotdeauna recomandată atunci când animalele sunt expuse la stres suplimentar. Deci în timpul călătoriilor, în timpul reproducerii, în timpul năpârlirii, după înțărcarea animalelor tinere și înainte și după expoziții. Backs TS-7 Ultimate conține, de asemenea, glucoză și electroliți, așa că poate fi folosit și după zboruri.

Matador Premium Athletic .

Cu acest amestec de hrana pentru porumbei folosit la jumătatea săptămânii, se construieste structura musculara după ce corpul a fost curățat cu Matador Premium Start și înainte ca corpul să fie umplut cu energie pură de la Matador Turbo Extreme. Noul Premium Athletic conține semințe de perilă de înaltă calitate și semințe de ciulin de lapte. Semințele de perilla sunt un agent antiinflamator natural, în special pentru intestine, un antioxidant natural, cresc rezistența și sunt bogate în acizi grași omega-3. Semințele de ciulin de lapte sunt cunoscute pentru proprietățile lor de protecție a ficatului, optimizează metabolismul grăsimilor și conțin acizi grași omega-6 valoroși.

În primele două zile după concurs, le oferiți porumbeilor dvs. Premium Start, pentru a curăța intestinele de materialele folosite în timpul cursei. În a treia zi 50%-50% Premium Start / Premium Athletic și în următoarele două zile Premium Athletic 100% pentru a construi corpul.

Matador Premium Turbo Extreme

Este un amestec cu un continut ridicat in carbohidrati si grasimi necesar sa se dea in ultima parte a saptamanii inainte de concurs. Amestecul este conceput ca porumbeii sa ramana in forma maxima timp indelungat in timpul zborului . Amestecul este imbunatatit si optimizat avand un continut marit de uleiuri Omega, uleiuri ce intaresc si sistemul imunitar si face penajul matasos. Cu Turbo Extrem porumbeii nu mai au senzatia de sete in timpul concursului astfel ca nu sunt nevoiti sa coboare la apa in timpul concursului. Rezultatul fiind mai multe clasari.

Matador Premium Super Start

Matador Super Start este un amestec cu continut ridicat in fier usor asimilabil pentru porumbei. Continutul echilibrat de carbohidrati si aminoacizi asigura o hranire optima cu nutrienti esentiali in organism. De asemenea amestecul este benefic pentru o recuperare rapida dupa concursuri. Pentru pui acest ameste este foarte benefic dupa intarcare, pentru a acumula energia necesara ocuparii boxelor si pentru dezvoltarea musculaturii si oaselor inainte de a iesi din voliera.

Din motivele enumerate mai sus Premium Super Start este foarte bine folosit pentru zborurile grele cu vant din fata dar si pentru zborurile pe canicula.

Se administreaza in prima parte a saptamanii dupa concurs. Apoi se recomanda hranirea cu Premium Athletic si in ultima parte a saptamanii Matador Premium Turbo Extreme.